توسعه وارونه «تکنوکرات‌ها» در یک مراسم یادبود

 با این آمارها است که می‌توان علت ناترازی‌ها را کشف و به این سؤال آقای جهانگیری جواب داد که در چنین مقطعی در کجای توسعه ملی ایران قرار گرفته‌ایم و با چه مسائل و مشکلاتی روبه‌رو هستیم؟

به گزارش راه شلمچه، روز پنجشنبه همایشی با عنوان «توسعه و تدبیر» برای بزرگداشت مرحوم اکبر ترکان در سالن قلم کتابخانه ملی تهران برگزار شد. در این مراسم و همایش بیشتر وزرای دولت سازندگی و برخی از وزرای دولت اصلاحات و تدبیر و امید و برخی شخصیت‌ها مثل حجت‌الاسلام علی‌اکبر ناطق‌نوری تا محمد غرضی با کمک فرزندش حضور پیدا کرده بودند. 

روزنامه‌های سازندگی این همایش را با عنوان «امیدواری تکنوکرات‌ها» و هم‌میهن با تیتر «توسعه وارونه» پوشش خبری دادند. 

حجت‌الاسلام ناطق نوری در بیان ویژگی‌های مرحوم ترکان گفت؛ او مدیری شایسته‌پرور بود نه سفله‌پرور. رابطه‌بازی، باندبازی، جریان‌بازی و فامیل‌بازی در اخلاق و منش ترکان معنا نداشت و ده‌ها ویژگی مثبت برای آن مرحوم برشمرد که در مقام اثبات یا رد آن نیستیم. اما جریان کارگزاران و اصلاحات را همه با ویژگی، جریانی باندباز و هزارفامیل می‌شناسند و تجربه مدیریتی این جریان در دهه 70 و 80 گویای واقعیت رابطه‌بازی و باندبازی در این دو دهه بود.

سخنران دوم این همایش‌، اسحاق جهانگیری بود. او در سخنرانی خود به ناترازی‌های اقتصاد اشاره کرد. ناترازی‌هایی که محصول دو دهه مسئولیت او و همفکرانش بوده است.

 او گفت: «ما باید به درستی بدانیم که در چنین مقطعی در کجای توسعه ملی ایران قرار گرفته‌ایم و با چه مسائل و مشکلاتی روبه‌رو هستیم. چه کنیم که فقر در جامعه ما کاهش پیدا کند؟ چه کنیم که ناترازی‌هایی که امروز اقتصاد ایران را از هر طرف مورد تهاجم قرار داده است از بین ببریم؟ من به‌طور خاص فکر می‌کنم دو ناترازی انرژی و ناترازی در بودجه به نقطه فوق ‌بحران رسیده است. بودجه کشور هر سال با کسری بودجه، پمپاژ نقدینگی و افزایش تورم شرایط خاصی را ایجاد کرده است.»

 او در این مراسم نگفت که رشد نقدینگی در 8 سال دولت روحانی که ایشان معاون اولش بوده است چرا 42 و هشت دهم درصد بوده است و دولت آقای روحانی رکورددار نرخ رشد نقدینگی در دوران پس از انقلاب بوده است. ضمن اینکه دو برابر شدن حجم نقدینگی در دولت روحانی سه مرتبه تکرار شده است. 

همچنین آقای جهانگیری در بیان ارزش پول ملی نگفت که ارزش پول کشور در چه دولت‌هایی و چه میزان کاهش داشته است. این در حالی است که بر اساس آمار بانک مرکزی، از لحاظ تغییرات سالانه ارزش پول ملی و افزایش قیمت دلار، رکوردداران سقوط ارزش پول ملی و افزایش قیمت دلار در کشور به ترتیب سال‌های ۱۳۹۷ (روحانی با ۱۵۶ درصد)، ۱۳۹۱ (احمدی‌نژاد با ۹۲ درصد)، ۱۳۹۹ (روحانی با ۷۷ درصد)، ۱۳۷۴ (مرحوم هاشمی رفسنجانی با ۵۳ درصد) و ۱۳۷۳ (هاشمی رفسنجانی با ۴۶ درصد) بوده‌اند.

 با این آمارها است که می‌توان علت ناترازی‌ها را کشف و به این سؤال آقای جهانگیری جواب داد که در چنین مقطعی در کجای توسعه ملی ایران قرار گرفته‌ایم و با چه مسائل و مشکلاتی روبه‌رو هستیم؟ آقای جهانگیری! حالا می‌فهمیم که چرا ما به افق 1404 که سؤال امروز شماست، نرسیده‌ایم؟

به همین نسبت آقای زنگنه و دیگرانی که در این همایش سخنرانی کردند و برای شرایط امروز کشور مرثیه‌سرایی کردند و به‌جای پاسخگویی از عملکرد گذشته خود‌، مطالبه‌گر شرایط امروز شده‌اند‌، باید به ملت ایران برای عملکرد چند دهه گذشته پاسخ دهند. حتماً مرحوم ترکان خدمات زیادی برای این کشور انجام داده‌اند که قابل تقدیر است ولی چگونه نسل امروز می‌تواند بپذیرد کسی که در دوره‌ای وزیر دولت بوده و در دولت آقای روحانی مشاور ارشد رئیس‌جمهور و دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری ایران بوده است‌، در نشست تخصصی صنعت خودرو در اظهاراتی مدعی شود که «بدون تعارف بگویم آیا در فناوری الکترونیک و یا برق و یا صنایع دیگر امکان رقابت را با محصولات کشورهای دیگر داریم. بگذارید با خود روراست باشیم. ما به جز پخت آبگوشت بزباش و قورمه‌سبزی در هیچ تکنولوژی صنعتی نسبت به جهان برتری نداریم». اگر این سخن مرحوم ترکان را قبول کنیم چگونه می‌توانیم حرکت جوانان ایرانی را در لبه تکنولوژی در حوزه‌های مختلف دانش و صنعت از نظامی گرفته تا هسته‌ای‌، نانو و... را بپذیریم. 

آبگوشت بزباش و قرمه‌سبزی کجا و این همه پیشرفت در حوزه‌های مختلف کجا؟ اگر با عینک تحقیر‌آمیز ترامپ به ایران نگریسته شود و به قول آقای جهانگیری ظالمانه در‌باره ایران قضاوت شود، این همه تلاش و پیشرفت ایران در زمینه‌های مختلف نادیده گرفته می‌شود. 

منبع؛ کیهان

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار